Donkere toekomst Nederlandse zonne-energie-industrie

Het Financiële Dagblad voorziet een donkere toekomst voor de zonne-energie-industrie in Nederland. Door de gevolgen van de crisis, maar ook door de opstelling van de overheid.
Door de crisis is het nu lastig voor nieuwe solarbedrijven geld aan te trekken. De Europese overheden zijn terughoudend met steun aan deze industrie, terwijl de Chinese zonne-energie-industrie bliksemsnel groeide tot de nummer één in de wereld – dankzij overheidssteun.
Aan de innovaties ligt het niet, want er is veel hoogwaardige kennis in Nederland. Professor Richard van der Sanden maakt in het FD duidelijk dat de hoogwaardige kennis straks alleen nog naar het buitenland kan. ’We zijn hier echt achterlijk als het om zonne-energie gaat.
Het Financieele Dagblad, 7 september 2010 (hoofdverhaal)
Het Financieele Dagblad, 7 september 2010 (over de kennis)
Het Financieele Dagblad, 7 september 2010 (over de oprukkende goedkope cellen)

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand