EP steunt extra geld voor lokale projecten voor efficiënte energie en transport

Afgelopen donderdag kregen lokale diensten verantwoordelijk voor de creatie van banen en het verbeteren van de energie-efficiëntie een duwtje in de rug toen het Parlement plannen voor meer investeringen goedgekeurde. Ongeveer 114 miljoen euro wordt hiervoor uitgetrokken, afkomstig van ongebruikte fondsen van het Europees energieprogramma voor herstel. Vooral lokale overheden in de hele Europese Unie zullen baat hebben bij deze nieuwe investering.

Welke investeringen heeft men op het oog?

Het gaat hier vooral om de renovatie van gebouwen, het uitwerken van gemeentelijke plannen voor een milieuvriendelijker openbaar vervoer en de ontwikkeling van installaties voor hernieuwbare energie. Deze lokale milieuprojecten zijn arbeidsintensief en scheppen daarom banen.
Waar komt het geld vandaan en waar gaat het naartoe?

De fondsen zijn afkomstig van het Europees energieprogramma voor herstel dat in juli 2009 werd gelanceerd en waarmee voornamelijk offshore windmolenparken en projecten voor de afvang en opslag van CO2 zullen worden gefinancierd. Op die manier wil men duurzame en hernieuwbare energie promoten, de CO2-uitstoot verminderen en banen creëren. Vooral lokale en regionale overheden varen wel bij deze nieuwe maatregels, maar ook de particuliere sector kan op financiële steun rekenen.

Bron: http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/051-80683-243-08-36-909-20100831STO80672-2010-31-08-2010/default_nl.htm

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand